We houden jullie Hier

Hoe versterken we de relatie tussen natuur, de mens en het cultuurlandschap? Luister naar het moedige plan om het hout van de kenmerkende populieren van het Brabantse landschap een nieuw leven te geven. En sluit je aan bij de zoektocht van een kunstenaar naar de relatie tussen mens, bos en hout.

SAMEN MET THE TURNCLUB

Een avond waarin kunst, ondernemerschap en activisme samenkomen. Een avond ook waarin onze samenwerking met de landelijke Turnclub (https://turnclub.org) van Merlijn Twaalfhoven ook vóór de schermen zichtbaar wordt. Drie gedurfde en inventieve makers die concrete oplossingen en nieuwe verbintenissen zoeken om stappen vooruit maken. Drie korte verhalen en actieve gesprekken in kleine groepen met o.a.

 

Nic Castle sluit de avond met een gedicht af en de presentatie en regie van deze bijeenkomst is in handen van Merlijn Twaalfhoven.

Locatie: De Kleine Aarde in Boxtel, Klaverblad 13, 5283 TV Boxtel

Datum: dinsdag 16 april van 19.00 – 21.30 uur

Aanvang: 19.00 uur.

Inkomst: € 15,00 eenheidsprijs, studenten € 5,00, beide inclusief BTW.

Aanmelden: frida@podiumcirculair.nl.

PEPPELHOUT

Hoe onderschat maar ook onschatbaar is de waarde van de populier voor ons (alsof het landschap van de mens is?) landschap en onze leefomgeving? Hoe kunnen we samen concrete plannen maken om de populier en populierenhout meer betekenis te geven in respectievelijk ons landschap en in duurzame en/of culturele toepassingen. De actuele oogst van 2200 gekapte populieren langs de A2 biedt nu momentum om deze iconische boom nieuwe waarden en nieuwe uitingsvormen te geven. Geen export meer van de kap naar het Verre Oosten, maar de oogst benutten om inwoners en burgers bewust te laten worden van de cultuurhistorische betekenis van de populier (verleden) en de potentie wat betreft snelle groei en CO2 opslag dankzij toepassing in de interieur- en bouwsector (toekomst). Kortom, ‘We houden ze hier en maken daarbij graag gebruik van jullie ideeën.

?