GEKNIPT

Zonder creativiteit geen toekomst!

George Brugmans is directeur van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR). Marleen Stikker is directeur van Waag, de organisatie die de invloed van technologie op de samenleving onderzoekt.

Toekomstplan Technologie gaat de mensheid niet redden, schrijven George Brugmans en Marleen Stikker. We hebben hulp van kunstenaars en ontwerpers nodig om ons aan te passen aan een nieuwe wereld.

Lees hier het hele artikel:

Zonder creativiteit geen toekomst

Minister Schouten neemt boeren serieus

De overgrote meerderheid van de boeren en boerinnen meent dat er sprake is van een crisis in de landbouw – in ecologische, economische en politieke zin. Minister Schouten neemt die signalen serieus. En nu er voor het eerst sinds 2010 weer een eigenstandig ministerie van landbouw is, is het moment gekomen om de bakens te verzetten. Lees hier meer over hoe Carola Schouten denkt dit aan te pakken...

Circulaire economie vraagt om overheid met lef

"Nederland heeft de potentie om wereldvoorbeeld te zijn voor de circulaire economie, maar om daar te komen hebben we meer lef nodig dan de overheid nu geeft." Volgens GroenLinks-Tweede Kamerlid Suzanne Kröger doet het kabinet te weinig om de duurzame, circulaire economie echt aan te jagen. MVO Nederland/De Groene Zaak sprak met haar over de circulaire economie, het bedrijfsleven en de broodnodige indicatoren. Lees hier het gehele interview.

Oproep Jan Terlouw

Schrijver en voormalig D66-politicus Jan Terlouw (85) maakte in het programma De Wereld Draait Door indruk met zijn pleidooi voor meer vertrouwen in de samenleving en zijn oproep om zuiniger om te springen met de wereld waarin wij leven. Niet gezien? Kijk en luister!. 

Kunsten kunnen de democratie redden!

Nu de democratie onder druk staat, moeten we de tijd nemen om te Kijken, Luisteren en Begrijpen, schrijft Gijs Scholten van Aschat. Koester daarom de Kunsten, vindt hij. Zijn dwingende oproep aan de Kamerleden vind je hier:

Kunsten kunnen democratie redden

Europa wil overgaan op kringloopeconomie

Europa’s economie moet veel minder vervuilend en verspillend worden. Dat staat in de plannen van de Europese Commissie die vicevoorzitter Frans Timmermans op 1 december heeft gepresenteerd.

Kringloopeconomie Europa
?