Van kansen naar planten

Op zaterdag 15 oktober – van 11.00 tot 13.00 uur - vindt er in De Elzenburg (Lidwinastraat 12 c in Vught) een tussenevaluatie plaats van het Bomen over Bomen project. Waar John en Tiny Vermeer het resultaat van de bomenkansenkaart zullen presenteren. Waar Kristel van Lieshout van Plaza Cultura zal vertellen over een volgende stap binnen Bomen over Bomen: het basisschool programma Struikje, Boompje, Beestje. En waar wordt ingegaan op de vraag: en hoe nu verder? Een vraag die mede beantwoord wordt door spreker Franke van der Laan, ecoloog en initiatiefnemer van de landelijke organisatie Meergroen en MeerBomenNu. „In alles wat ik doe zit een uitdaging om boven jezelf uit te stijgen. Om het lef te hebben te zorgen dat de wereld voor je kinderen beter is dan die klotezooi die we nu achterlaten.”, aldus besloot Franke van der Laan zijn interview enkele weken geleden in het NRC. Dit artikel vind je hier: https://bit.ly/3dnP8Md.

Geen blad voor de mond dus, deze ochtend. En meer bomen, betekent meer bladeren. En meer bladeren vraagt om meer harken, want daarvoor pleit componist Bart van Dongen die de bijeenkomst besluit met het requiem voor de bladblazer. Zijn bladblazersformatie is samengesteld uit musici van fanfares en harmonieën uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt. En uit bladblazers en harken. Dus een première aan het slot van deze bijeenkomst.

Erbij zijn? Meld je aan door een mail te sturen naar fridarouppe@gmail.com. Aan deelname aan deze bijeenkomst in De Elzenburg zijn geen kosten verbonden.

 

?